“Hamuru üç gün ekşimeye bırakıyoruz, çünkü hamur ne kadar ekşi olursa içimi daha keyifli oluyor” diyen Aksu, binerdleri temizleyerek, doğradıklarını ve tuza batırdıklarını, sonrasında ise mayalayıp üç gün beklettikleri hamurun içinde kaynatarak, ılık hale getirilmiş suyu da ekleyerek böylece bıraktıklarını belirtiyor. 4’ncü günkü işlemin bununla sınırlı kalmadığını belirten Aksu, “Ilık suyu da ekleyince köpürmesi ve tuzun eklenmesi gerekiyor. Bu işlemi de bitirdikten sonra 3 gün hiç hava almayacak şekilde muhafaza ediyoruz” dedi.

“Av tituk”un Botan ve Mişar bölgelerinde hemen her evde yapıldığını belirten Aksu, evde elde ettikleri içeceğe atfettikleri özellikleri ise şöyle sıralıyor: “Kışın soğuk algınlığından koruyor, böbrek taşı ağrıları çekenler çok içiyor ve şeker hastalığı olanlara faydalıdır” dedi.
Kaynak:Tigris
Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…![]()